Rebecca Rommerts is bij MuConsult bezig met haar eerste baan na haar afstuderen. Midden in de coronacrisis aan de slag gegaan. Dat was even wennen in het begin, maar inmiddels heeft ze haar draai helemaal gevonden. Ze vertelt je in dit blog hoe de start van je carrière bij MuConsult is.

Je wordt goed begeleid

“Ik was best kritisch in het zoeken naar een eerste baan. Ik wil niet zomaar iets doen, ik wil er alles uithalen. Ik wil iets leren. Het werken bij Mu bevalt me daarom heel erg goed. De begeleiding vooral is erg fijn, ook omdat ik net van school kom. Ik ben zelf niet opgeleid op het gebied van beleid, maar meer de bedrijfskundige en innovatie kant. Ook al ben je zoals ik niet specifiek opgeleid voor mobiliteit of voor beleid, toch zijn er heel veel kansen binnen Mu. Daar word je goed in begeleid en er wordt goed geluisterd naar wat jij wilt en wat je al kan. Op die manier worden er projecten gezocht waar jij een bijdrage aan kan leveren.

Vaste begeleider

Doordat ik veel verschillende projecten doe, kan ik bij veel projectleiders terecht met mijn vragen en veel van ze leren. Dat is erg makkelijk schakelen. Daarnaast heb ik een vaste begeleider bij wie ik altijd terecht kan, ze is een soort mentor binnen Mu. Zeker in het begin hadden we elke week een gesprek. En als er tussendoor iets was kon ik haar ook altijd om hulp of advies vragen. Nog steeds overleggen we regelmatig en dat ervaar ik als erg fijn.

Veel verschillende projecten

Ik ben betrokken bij veel onderzoeken en projecten. Ik werk bijvoorbeeld mee aan projecten rondom monitoring en evaluatie. Ook ben ik betrokken bij het maken van een roadmap voor zelfrijdende shuttles. Wat ik ook erg leuk vind is Mobility as a Service. Voor een opdrachtgever doe ik daarvoor vooral projectondersteuning. Dus projectsecretariaat, maar ook wel inhoudelijke ondersteuning. Zeker in overleggen is het handig dat ik kan springen. Samen met een collega van Mu doe ik ook een naamsbekendheidsonderzoek voor een opdrachtgever. Iets heel anders, maar wel heel erg leuk om te doen.

Eer voor mijn werk

Ik heb sterk het gevoel dat ik aan kan geven welke projecten ik leuk vind om te doen en welke niet. Projectleiders kijken goed naar je capaciteiten, wat je kan en wat je zou willen binnen de projecten. Ik heb voor een project rondom de Onderwijsaanpak in Heijendaal Nijmegen al snel meer verantwoordelijkheden gekregen. Samen met een collega heb ik alle gesprekken voor dat project gevoerd en mocht ik de rapportage schrijven. Die verantwoordelijkheden worden nog niet verwacht bij de functie die ik nu heb, maar er werd gezien dat ik het kon. Ik heb nu bijvoorbeeld ook voor het eerst een presentatie gegeven bij een stuurgroep. Normaal gebeurt dat niet zo heel snel, want dan doet de projectleider dat gewoon. Maar omdat ik al het ‘gezicht’ van het project was geweest, was het handiger als ik het deed. Dat was wel eer voor mijn werk. Want ik had vooral contact met de opdrachtgevers en de mensen die we gesproken hebben op de campus. Dit is wel een goed voorbeeld van dat er gekeken wordt wat je al kan, ondanks dat het misschien niet bij je functie past nog.

Corona

Werken in coronatijd is ook wel anders. Maar aan de andere kant: ik weet ook eigenlijk niet beter. Ik weet niet wat het is om kantoor te missen, want dat heb ik nog niet echt meegemaakt. Wat dat betreft is dit nu mijn normaal. Ik heb het nooit als drempel ervaren dat je geen collega’s naast je hebt en dat je iemand moet bellen om wat te vragen in plaats van aan iemand die naast je zit. En als je iemand toch al spreekt, maak je ook snel een praatje – ook over sociale dingen.

Goede start van je carrière

Werken bij MuConsult is precies zoals ik had verwacht. Het ene moment is het hectisch druk, het andere moet je actief zorgen dat je agenda gevuld is. Ik heb daardoor goed geleerd hoe ik prioriteiten kan stellen. Ik leer veel van collega’s. Iedereen heeft zijn eigen expertise en doordat je projecten in multidisciplinaire teams doet, pik je veel op. Zo kun je echt de diepte in gaan. Ik ben kwalitatief heel sterk en ik kan daar nu ook een onderwerp aan hangen. Bijvoorbeeld die zelfrijdende shuttles waar ik nu onderzoek naar doe. Straks heb ik er ontzettend veel kennis van. Uiteindelijk kan ik dat dan ook weer koppelen aan een ander project. Ik ontwikkel zo mijn eigen ‘onderwerp’ binnen de mobiliteit. Dat is de kern van werken bij Mu. Je kunt zoeken naar een onderwerp dat jij leuk vindt. En je krijgt daar dan ook de vrijheid in om dat groot te maken. Volgens mij een ontzettend goede start van je carrière.”

MuConsult is adviseur mobiliteitsvraagstukken voor de overheid.

 

Adres

UTRECHTSEWEG 24
3811 NB AMERSFOORT
Postbus 2054
3800 CB Amersfoort

Contact

(033) 465 50 54
sollicitatie@muconsult.nl

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten