Werken bij MuConsult –

 

Roeland is vertrouwenspersoon bij MuConsult en vertelt je in dit artikel over wat hij in die rol voor Mu doet. 

‘MuConsult wil als werkgever een veilige omgeving bieden aan werknemers, zodat ze op een goede en veilige manier hun werk kunnen doen.’ 

Daar hoort ook bij dat er geen vormen zijn van ongewenst gedrag van collega’s of van klanten of andere mensen die je op je werk tegenkomt. Dit kan gaan om pestgedrag, discriminatie, seksuele intimidatie of geweld zelfs. Alle vormen van ongewenst gedrag zijn onaanvaardbaar vanuit MuConsult en eigenlijk vanuit ons allemaal. Bij MuConsult hebben we beleid hiervoor en onderdeel daarvan is dat ik als vertrouwenspersoon ben aangesteld.  

Een vertrouwenspersoon is iemand die aan de werknemers een luisterend oor kan bieden. Als je een probleem hebt, of ergens mee zit, dan kun je bij mij te rade gaan. Naast natuurlijk ook bij je leidinggevende of iemand van het managementteam. Maar als je een drempel ervaart om een van hen aan te spreken dan ben ik als vertrouwenspersoon beschikbaar om je verhaal aan te horen en er vervolgens stappen op te ondernemen. Het kan natuurlijk zijn dat je juist een probleem hebt met je leidinggevende. Dan kun je bij mij terecht. Ik heb een geheimhoudingsplicht, dus alles wat er besproken wordt blijft tussen ons. Zonder toestemming van jou als werknemer wordt dat niet naar buiten gedragen of met anderen besproken.  

Ik ben een paar jaar geleden gevraagd voor deze rol en ik vind het een interessante functie. Ik heb er een cursus voor gedaan, omdat ik er geen ervaring mee had en er meer van wilde weten. Door die cursus weet ik hoe alles werkt. Gelukkig heb ik er in de praktijk zelden of nooit mee te maken. Ik denk en hoop dat dat een goed teken is, dat er bij MuConsult een veilige werksfeer heerst en er onder de collega’s weinig speelt.   

Als vertrouwenspersoon kan ik ook gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan het managementteam over bepaalde zaken die van invloed zijn op de veilige werkomgeving. Ik heb ook een voorlichtende rol, dus als er nieuwe collega’s zijn geef ik aan dat wij als MuConsult een veilige werkomgeving erg belangrijk vinden dat ik de rol van vertrouwenspersoon heb binnen Mu.” 

Roeland Pieper

Roeland Pieper

Vertrouwenspersoon

MuConsult is adviseur mobiliteitsvraagstukken voor de overheid.

 

Adres

UTRECHTSEWEG 24
3811 NB AMERSFOORT
Postbus 2054
3800 CB Amersfoort

Contact

(033) 465 50 54
sollicitatie@muconsult.nl

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten