Werken bij MuConsult –

 

“Toen ik vijf jaar geleden, kwam ik na eerdere werkervaringen in OV en goederenvervoer werken bij MuConsult. Ik  begon met het meedraaien in projecten rond het thema Openbaar Vervoer. Mijn eerste project ging over de integratie van Doelgroepenvervoer en ov. Op de eerste werkdag was er toevallig een werksessie gepland waar ik aanwezig mocht zijn en zo sprong ik op een rijdende trein.

Mobility as a Service

Gedurende mijn eerste jaar heb ik meegewerkt in verschillende typen opdrachten. Zo leer je goed het veld, je collega’s en de vraagstukken kennen. Op een gegeven moment kregen we de kans om voor het ministerie van IenW een White paper te schrijven. Dat ging over de manier waarop we in Nederland met het fenomeen Mobility as a Service (MaaS) moesten omgaan. Omdat me dit een leuk vraagstuk leek, heb ik me aangemeld om mee te schrijven. Zo ben ik in de richting van MaaS gerold.

Na het White paper kreeg ik andere kansen op het gebied van MaaS. Ik ben voor de gemeente Utrecht Projectleider geweest van de MaaS-pilot in Leidsche Rijn. En samen met twee collega bureaus stelde ik MaaS-waardige bestekseisen op als blauwdruk voor ov-aanbestedingen.

Door af en toe een artikel te schrijven kwam ik in beeld bij een internationaal congres en in december 2019 heb ik in Helsinki gesproken op de 2nd International Conference on Mobility as a Service.

De publicatie van de dingen die ik doe op Linkedin hebben ervoor gezorgd dat ik weer een nieuwe opdracht kreeg. Dit keer bij de gemeente Eindhoven waar ik als Projectleider van de MaaS-pilot Brainport Eindhoven werk aan de uitrol van MaaS bij grote werkgevers in de regio.

Je hebt zelf de regie over je ontwikkeling

Het meest waardevolle aan werken bij MuConsult vind ik dat je zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling. Vanuit de organisatie word je ondersteund in het vinden van een ontwikkelpad. Je wordt geholpen bij het verzilveren van kansen, maar ik heb ook de vrijheid om je eigen weg te kiezen. In vijf jaar tijd ben ik gegroeid van projectmedewerker naar projectleider en nu geef ik leiding aan het team openbaar vervoer. Daar ben ik best wel trots op.”

Jaap Sytsma

Jaap Sytsma

Consultant Mobility as a Service en Openbaar Vervoer & Teamleider OV

MuConsult is adviseur mobiliteitsvraagstukken voor de overheid.

 

Adres

UTRECHTSEWEG 24
3811 NB AMERSFOORT
Postbus 2054
3800 CB Amersfoort

Contact

(033) 465 50 54
sollicitatie@muconsult.nl

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten