Werken bij MuConsult –

 

Deze maand is onze nieuwe collega Fieke Witte begonnen aan haar carrière als Adviseur Mobiliteit bij MuConsult. Net klaar met haar studie aan de TU Delft en ze staat te trappelen om bij Mu te beginnen In dit artikel stelt ze zich voor.

“Ik ga beginnen aan diverse projecten binnen het werkveld als adviseur mobiliteit. Dat pak ik vrij breed aan. Ik wil veel verschillende projecten aanpakken en verder ontdekken waar mijn kwaliteiten en interesses liggen.

In Delft heb ik Technische Bestuurskunde gestudeerd. Dat is een brede studie waar de maatschappij aan bod komt maar ook de techniek. Ik koos Transport en Logistiek als studierichting. Dat vond ik zo interessant dat ik ook mijn master in deze richting gedaan heb. Ook de master Transport, Infrastructuur en Techniek is vrij breed. Je kunt er bijvoorbeeld de techniek mee in gaan, of de beleidskant opzoeken. Dat laatste heb ik gedaan. Ik heb ook een aantal vakken gevolgd aan de kant van bouwkunde, zoals planologie en ontwerp van de openbare ruimte.

Voetgangers en openbare ruimte

Ik vind het heel interessant om de effecten van verandering te bestuderen. Bijvoorbeeld hoe mensen reageren op een verandering in de openbare ruimte. Daar heb ik tijdens mijn afstuderen aandacht aan besteed. Wat is het effect van de omgeving op de keuze om te gaan lopen? Het onderzoek naar gedrag van voetgangers is opkomend en ik vind dat erg interessant. Stel de omgeving wordt veel groener, of er zijn veel auto’s op de weg, je loopt er naast of je deelt de weg met fietsers op de ‘shared spaces’ die je steeds meer ziet. Is dat veilig voor de voetganger? Ze krijgen door die shared spaces meer ruimte, maar er zijn ook andere deelnemers op de weg. Ik heb door middel van een enquête gekeken  hoe ze daar op reageren.

Een van de uitkomsten van mijn onderzoek is dat mensen reageerden naar verwachting. Als een omgeving er aantrekkelijker uitzag door meer groen, dan was het waarschijnlijker dat ze zouden gaan lopen. Wat negatief werd gevonden was de weg moeten delen met anderen. Bij het inzetten van gedeelde ruimtes moeten we toch opletten dat mensen dit niet als negatief ervaren. Shared spaces worden vaak ingezet om voetgangers meer ruimte te geven, wat een voordeel zou moeten zijn. Het ligt dan vaak aan gedrag van andere weggebruikers of een voetganger zich fijn voelt. Als fietsers rustig aan fietsen en rekening houden met de voetgangers dan zal het probleem kleiner zijn.  Maar racen ze hard naar een bestemming, dan is dat voor een voetganger een negatieve ervaring.

Kennis breed inzetten

Ik wil mijn kennis op dit gebied graag inzetten bij MuConsult. In mijn begintijd bij Mu wil ik graag breed aan de slag met projecten over verschillende onderwerpen Ik wil onder andere werken aan thema’s als de mobiliteitstransitie en fietsen, zoals maatregelen om fietsen te stimuleren. Veel aanpakken en leren van collega’s.”

 

 

Fieke Witte

Fieke Witte

Adviseur Mobiliteit

MuConsult is adviseur mobiliteitsvraagstukken voor de overheid.

 

Adres

UTRECHTSEWEG 24
3811 NB AMERSFOORT
Postbus 2054
3800 CB Amersfoort

Contact

(033) 465 50 54
sollicitatie@muconsult.nl

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten