Werken bij MuConsult –

 

De nieuwste aanwinst in ons team is Elin de Bie, die deze maand bij ons aan de slag gegaan is. Elin gaat vooral werken aan projecten rondom mobiliteitsgedrag. Best een mannenbolwerk. Dus het kan van pas komen dat ze als vrouw een andere kijk op dingen kan hebben.

‘Ik heb psychologie gestudeerd met aansluitend een master op het gebied van psychologie en digitale media, vooral over smartphone gebruik, cognitie en online leren. Hierbij kun je denken aan gamification en virtual reality. Daarna heb ik ook nog een master toegepaste cognitieve psychologie gedaan. Dat paste echt erg goed bij mij, want deze master was meer gericht op de praktijk. We voerden opdrachten uit met de focus op problematiek in de maatschappij. Daarvoor kregen we ook gastlezingen, onder andere door iemand van Rijkswaterstaat. Dat vond ik interessant, vooral omdat ik een beter beeld kreeg van hoe ontzettend breed psychologie eigenlijk is. Tijdens mijn master liep ik stage bij een onderzoeksinstituut, waar ik ontdekte dat ik verder wilde in het doen van onderzoek. Dus na mijn studie ben ik gaan zoeken naar een baan met onderzoeksfuncties, om mijn kennis van psychologie toe te passen.

Een van de thema’s die ik erg interessant vind, is gedragsverandering. Bij MuConsult ga ik me dan ook bezighouden met projecten rondom dat thema. Een van de projecten waar ik aan werk, draait om mensen meer te laten fietsen. Dat vind ik een goed initiatief, want ik vind dat we meer moeten fietsen en minder snel de auto moeten pakken. Daarbij vind ik het interessant om te zien welke excuses mensen gebruiken om niet te gaan fietsen en dan te proberen die te weerleggen.’

Mannenbolwerk

‘Het werkveld mobiliteit is wel een beetje een mannenbolwerk. Dat is even wennen, want ik heb eerder vooral in bedrijven gewerkt waar veel vrouwen actief zijn. Maar tot nu toe merk ik eigenlijk geen grote verschillen in het samenwerken. Ik weet vanuit mijn studie wel dat gemengde teams altijd het beste werken. Als je naar de fietsaanpak om meer mensen te laten fietsen kijkt, dan moet je ook wel denken aan de veiligheid. Dus, ga je als vrouw ’s avonds om 22.00 uur bijvoorbeeld nog met een fijn gevoel op de fiets van de bioscoop naar huis? Is de route veilig? Als je een onveilig gevoel hebt meegemaakt door bijvoorbeeld te weinig verlichting langs het fietspad, dan kun je daar wat mee doen in een project of campagne. Natuurlijk zullen er heel veel mannen zijn die er wél aan denken, maar als je zelf de ervaring niet hebt is het lastiger, want je kijkt met een andere blik. Ik heb er zin in om met die andere blik en mijn ervaring in de toegepaste psychologie aan de slag te gaan.’

 

Elin de Bie

Elin de Bie

adviseur en onderzoeker

MuConsult is adviseur mobiliteitsvraagstukken voor de overheid.

 

Adres

UTRECHTSEWEG 24
3811 NB AMERSFOORT
Postbus 2054
3800 CB Amersfoort

Contact

(033) 465 50 54
sollicitatie@muconsult.nl

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten